Dieren, 19 januari 2016 –Op woensdag 27 januari starten weer de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze 10 dagen zijn er allerlei activiteiten om het belang van voorlezen extra onder de aandacht te brengen. Verscheidene raadsleden in de gemeente Rheden doen hieraan mee door voor te lezen in voorschoolse instellingen.

Door zelf te komen voorlezen willen de raadsleden nog eens benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Omdat ook de voorschoolse instellingen voorlezen hoog op de agenda hebben staan hebben zij zich aangemeld om een raadslid als voorlezer te ontvangen.

De Bibliotheek Veluwezoom heeft een match gemaakt tussen de instellingen en raadsleden:
Yola Hopmans gaat naar peuterspeelzaal de Schatkist in Velp. Marleen Bosschart bezoekt peuterspeelzaal Harlekijn in De Steeg en Kindercentrum Het Zandkasteel in Dieren.  Raadsvolger Peter Paul Geelen ten slotte leest voor aan de kinderen van kinderdagverblijf Poespas in Velp en Jij en Ik kinderopvang in Dieren.

De Bibliotheek Veluwezoom ondersteunt de voorschoolse instellingen bij het voorlezen, onder andere door het leveren van allerlei materialen en boeken. Zij zorgt er nu ook voor dat de raadsleden aan de slag kunnen met het Prentenboek van het Jaar ‘We hebben er een geitje bij’.