Muziekvereniging Excelsior

Muziekvereniging Excelsior

Muziekvereniging Excelsior is voor De Steeg en Ellecom de plaatselijke fanfare en drumband; de Fanfare is onderdeel van dit alles en biedt een mogelijkheid tot opleidingen.
De opleiding van onze leerlingen wordt verzorgd door bevoegde leraren; op dit moment is er een blokfluitklas en hebben we diverse leerlingen op blaasinstrumenten. 
Een proefles kan altijd; een keer kijken natuurlijk ook!

Bij Excelsior kan een leerling kiezen voor de verschillende klein koper instrumenten zoals de trompet, bugel. Groot koper instrumenten zoals de trombone. En natuurlijk saxofoon of slagwerk. Voor al deze verschillende instrumenten zijn er gekwalificeerde docenten aanwezig die de leerling professioneel kunnen begeleiden het instrument van hun keuze te leren bespelen.
Onze muziekopleidingen worden gegeven volgens het HaFaBra raamleerplan. Dit houdt in dat onze leerlingen, naast goede blazers en slagwerkers ook opgeleid worden voor de
Kunstfactor examens. Deze examens zijn landelijk erkend en lopen op van A tot D niveau. Na het D examen kan een leerling toelating doen voor een (voor)opleiding van het
conservatorium. Al deze examens bevatten een theoretisch en een praktisch deel. Voor het D examen moet de leerling ook een scriptie schrijven. Na het eerste A examen kan een leerling toetreden tot het ‘grote orkest’.

Op onze website vindt u al onze gegevens, inclusief contactgevens.

www.muziekvereniging-excelsior.nl

Voorzitter: B. Samberg, Ellecom, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretariaat
: Carola Buunen-Jansen
Sikkeldreef 164
7006 KZ Doetinchem