Kerstconcert Thomassen Mannenkoor in De Boecop

Op zaterdag 17 december 2016 om 19.30 uur zal het Thomassen Mannenkoor een kerstconcert geven in de voormalig katholieke kerk van De Steeg.

Het koor zingt onder leiding van dirigent P. Cnossen traditionele kerstliederen van onder andere: Franz Schubert, Robert Pracht en J. Browne.

Tijdens de inloop vanaf 19.00 uur zal ons nieuwe orgel bespeeld worden door Dhr. A.Booij. De bar zal in de pauze en na het concert geopend zijn voor een kopje koffie of een lekker glas wijn.

Lees meer: Kerstconcert Thomassen Mannenkoor in De Boecop

Wandel mee met Natuurmonumenten

Natuurmonumenten wil a.s. donderdag 21 april om 19 uur met een aantal mensen die regelmatig in het bos komen 'aan de wandel'. 


Reden waarom Natuurmonumenten deze wandeling wil organiseren is heel concreet: ze zijn bezig om alle wandel- MTB- en ruiterroutes te herzien, plus het eventueel verleggen van een aantal paden die nu niet logisch liggen. Dat komt vooral omdat sommige paden door hun ligging tot hoge beheerlasten leiden, maar belangrijker nog is dat het publiek meer en meer conflicten ervaart tussen verschillende gebruikers, omdat de routes over dezelfde paden lopen. Natuurmonumenten vindt, dat wij als omwonenden, ze hierover het meeste kunnen vertellen. Bovendien is het voor hen een mooie manier om in contact te komen met een deel van de bewoners die veel gebruik maken van nationaal park Veluwezoom. Ze horen graag onze ideeën en wensen, Natuurmonumenten kan dingen uitleggen over het beheer en dergelijke. Wellicht bevalt dit zo goed, dat ze er een jaarlijks terugkerend iets van gaan maken, of dat we andere soorten van betrokkenheid kunnen organiseren met elkaar. Niet dat het moet, maar het kan allemaal. 
Voor deze keer willen ze met een groep van tussen de 5 en 20 mensen simpelweg '' aan de wandel''. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En hierbij geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Zuid Amerikaanse harp in de Kerk van de Steeg

Op zaterdagavond 26 maart a.s.  wordt er in de Kerk aan de hoofdstraat 15 van De Steeg,  een romantisch concert gehouden door ’Claudia y Manito’. Ze hebben een muziekvoorstelling met de titel ‘ Arpamor’  (liefde voor de harp) .

Claudia y Manito hebben een  repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de  Paraguayaanse Harp.  Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische  zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. 

Lees meer: Zuid Amerikaanse harp in de Kerk van de Steeg