Boekpresentatie Hallo, ik ben nog niet dood

Donderdagavond 7 februari presenteren schrijfster Monique Mulders en fotografe Jikke Göbel in de Bibliotheek Dieren hun boek: ‘Hallo, ik ben nog niet dood’. Een persoonlijk en positief boek over borstkanker. Jikke volgde met haar camera het ziekteproces van vriendin Monique. De foto’s geven een bijzondere inkijk in – niet alleen - de zware tijd die Monique doormaakte, maar vooral ook de vele nieuwe inzichten die het opleverde. Monique en Jikke hopen met hun boek en het delen van hun verhaal anderen te kunnen steunen, mensen die een vergelijkbaar proces doormaken en hun naasten. 

De boekpresentatie is gratis toegankelijk, maar aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Dat kan telefonisch: 0313-41 54 76 of via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda de Bibliotheek Dieren, donderdag 7 februari 2019 van 19.30 tot 21.30 uur.
Een kwartier voor aanvang is de bibliotheek geopend. Na de presentatie is er gelegenheid om na te praten.

Oudjaarsdag carbid schieten

DE STEEG – Op de laatste dag van het jaar wordt er weer carbid geschoten in het dorp De Steeg. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de knallen te horen. Het evenemententerrein van Middachten is beschikbaar gesteld aan een aantal enthousiaste Stegenezen. Er worden maar liefst tien startposities verwacht. Wie gaat er met de prijzen voor de verste bal, de mooiste constructie, precisie schot en de aanmoedigingsprijs naar huis? Iedereen is welkom te komen kijken, kom met de fiets. De organisatie is in handen bij de Ketsers en de Diva’s uit de Steeg. Drankjes en eten mag iedereen zelf meenemen en de toegang is gratis.

Kerstconcert Thomassen Mannenkoor in De Boecop

Op zaterdag 17 december 2016 om 19.30 uur zal het Thomassen Mannenkoor een kerstconcert geven in de voormalig katholieke kerk van De Steeg.

Het koor zingt onder leiding van dirigent P. Cnossen traditionele kerstliederen van onder andere: Franz Schubert, Robert Pracht en J. Browne.

Tijdens de inloop vanaf 19.00 uur zal ons nieuwe orgel bespeeld worden door Dhr. A.Booij. De bar zal in de pauze en na het concert geopend zijn voor een kopje koffie of een lekker glas wijn.

Lees meer: Kerstconcert Thomassen Mannenkoor in De Boecop

Wandel mee met Natuurmonumenten

Natuurmonumenten wil a.s. donderdag 21 april om 19 uur met een aantal mensen die regelmatig in het bos komen 'aan de wandel'. 


Reden waarom Natuurmonumenten deze wandeling wil organiseren is heel concreet: ze zijn bezig om alle wandel- MTB- en ruiterroutes te herzien, plus het eventueel verleggen van een aantal paden die nu niet logisch liggen. Dat komt vooral omdat sommige paden door hun ligging tot hoge beheerlasten leiden, maar belangrijker nog is dat het publiek meer en meer conflicten ervaart tussen verschillende gebruikers, omdat de routes over dezelfde paden lopen. Natuurmonumenten vindt, dat wij als omwonenden, ze hierover het meeste kunnen vertellen. Bovendien is het voor hen een mooie manier om in contact te komen met een deel van de bewoners die veel gebruik maken van nationaal park Veluwezoom. Ze horen graag onze ideeën en wensen, Natuurmonumenten kan dingen uitleggen over het beheer en dergelijke. Wellicht bevalt dit zo goed, dat ze er een jaarlijks terugkerend iets van gaan maken, of dat we andere soorten van betrokkenheid kunnen organiseren met elkaar. Niet dat het moet, maar het kan allemaal. 
Voor deze keer willen ze met een groep van tussen de 5 en 20 mensen simpelweg '' aan de wandel''. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En hierbij geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Zuid Amerikaanse harp in de Kerk van de Steeg

Op zaterdagavond 26 maart a.s.  wordt er in de Kerk aan de hoofdstraat 15 van De Steeg,  een romantisch concert gehouden door ’Claudia y Manito’. Ze hebben een muziekvoorstelling met de titel ‘ Arpamor’  (liefde voor de harp) .

Claudia y Manito hebben een  repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de  Paraguayaanse Harp.  Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische  zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. 

Lees meer: Zuid Amerikaanse harp in de Kerk van de Steeg