De ‘Voedselbanktuin’ op landgoed Rhederoord

Tuiniersters Janny van Dijken uit Rheden en Sonja Heilen uit Dieren hebben beiden een biologische groentetuin op landgoed Rhederoord en runnen daarnaast ‘De Voedselbanktuin’, een stuk grond van 125 m2 dat hen ter beschikking is gesteld door het landgoed.

Samen met inmiddels 7 andere vrijwilligers zorgen ze voor de aanlevering van biologische groenten in de voedselpakketten die worden uitgegeven via het uitgiftepunt van de Voedselbank in Rheden. Afgelopen jaar is het zelfs gelukt om tijdens het hoogtepunt van het oogstseizoen ook het uitgiftepunt in Dieren een aantal keren van groente te voorzien.

 “Begin 2014,” vertelt Janny, bracht een artikel in een tijdschrift mij op het idee om ook groenten te gaan telen voor de Voedselbank. Moestuinieren is een grote hobby van mij en ik huur zelf al sinds enkele jaren op het landgoed een kaveltje. Rhederoord vond het plan om te gaan telen voor de Voedselbank zo leuk, dat zij na het eerste stuk grond in 2014, begin 2015 een tweede stuk grond ter beschikking heeft gesteld. In totaal hebben we nu bijna 125 m2. Met hulp van Sonja, die ook een eigen moestuin heeft, telen we er onder andere prei, andijvie, bieten, sla, courgette, aardappels en sperziebonen.

Lees meer: De ‘Voedselbanktuin’ op landgoed Rhederoord

Peuterspeelzaal Harlekijn

Waarom naar de peuterspeelzaal?

Er zijn verschillende redenen om Uw peuter naar de peuterspeelzaal te brengen, om een paar voorbeelden te noemen:

  • peuters spelen graag met leeftijdsgenootjes en soms zijn er thuis of in de buurt weinig kameraadjes te vinden
  • peuters willen graag de omgeving buiten het huis verkennen en de straat is meestal te druk en te onveilig om te spelen
  • in de speelzaal is er gelegenheid voor het omgaan met allerlei spelmateriaal, anders dan thuis
  • ze leren omgaan met andere kinderen en volwassenen
  • Indien gewenst vindt er een mondelinge overdracht met de leerkracht van groep 1 van de basisschool.