Natuurmonumenten wil a.s. donderdag 21 april om 19 uur met een aantal mensen die regelmatig in het bos komen 'aan de wandel'. 


Reden waarom Natuurmonumenten deze wandeling wil organiseren is heel concreet: ze zijn bezig om alle wandel- MTB- en ruiterroutes te herzien, plus het eventueel verleggen van een aantal paden die nu niet logisch liggen. Dat komt vooral omdat sommige paden door hun ligging tot hoge beheerlasten leiden, maar belangrijker nog is dat het publiek meer en meer conflicten ervaart tussen verschillende gebruikers, omdat de routes over dezelfde paden lopen. Natuurmonumenten vindt, dat wij als omwonenden, ze hierover het meeste kunnen vertellen. Bovendien is het voor hen een mooie manier om in contact te komen met een deel van de bewoners die veel gebruik maken van nationaal park Veluwezoom. Ze horen graag onze ideeën en wensen, Natuurmonumenten kan dingen uitleggen over het beheer en dergelijke. Wellicht bevalt dit zo goed, dat ze er een jaarlijks terugkerend iets van gaan maken, of dat we andere soorten van betrokkenheid kunnen organiseren met elkaar. Niet dat het moet, maar het kan allemaal. 
Voor deze keer willen ze met een groep van tussen de 5 en 20 mensen simpelweg '' aan de wandel''. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En hierbij geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt.