Bijzonder locatietheater in boerderij De Wolfskuil De Steeg

Theater Terra-Incognita brengt theater, literatuur, muziek en kookkunst samen in een unieke locatievoorstelling op (biologische) boerderijen in het land.  Het theaterstuk ‘Zeyde. Kroniek van een onvervulde liefde’ is een bijzondere beleving en speelt op

4 en 5 juli aanstaande in boerderij De Wolfskuil in De Steeg.

De Amersfoortse theatermaker Marius Gosschalk speelt in deze voorstelling samen met sterkok Bas Sloot en improvisatie-klezmer- en jazzvioliste Tessa Zoutendijk. De regie is van Harm Ydo Hilberdink.

Het stuk is gebaseerd op de roman ‘De vier maaltijden’ van Meir Shalev en gaat over het verlangen naar vervulling in het leven.

Je ziet de voorbereidingen van een Joodse bruiloft in volle gang. Terwijl de kok een feestmaal bereidt en de violiste zich warm speelt, ontvangt de ceremoniemeester de gasten. Wie gaan er hier trouwen? Wat is er aan voorafgegaan? Tijdens de voorstelling word je meegenomen in de fantastische vertelling van het onsterfelijke jongetje Zeyde, zoon van drie vaders. Het wachten staat centraal in dit verhaal; wachten op levensvervulling, op de grote liefde, op de bruid… Het zou geen theater zijn als niet alles anders blijkt dan gedacht. Maar  in voor- of  tegenspoed: Het leven moet gevierd worden!

Het publiek komt dan ook daadwerkelijk aan tafel en kan genieten van een maaltijd gebaseerd op de Jiddische keuken, live bereid door Bas Sloot.

Alle zintuigen komen aan bod op prachtige boeren locatie dat volop in bedrijf is.

Vervuld van liefde en verwarring, met fantastische beelden en klanken, vol vragen en… met heerlijke gerechten in je geheugen, keer je terug in de dagelijkse realiteit.

Zeyde is nog te zien op, 23 augustus in Hoogland, 30 augustus in Zunderdorp (Amsterdam), 12 september Schipluiden (Delft) en 26 september Spaarnwoude.
Voor meer informatie en kaarten: http://theater-terra-incognita.nl/speellijst/Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\eka\AppData\Local\Temp\Zeyde Goepsportet JVC.tiff