Persbericht

De Steeg, 2015

Op alle zondagen in juli vanaf 11.30 uur klinkt er vanuit het openluchttheater van Middachten muziek van allerlei soort. Telkens treedt een ander muziekgezelschap op en zijn er diverse muziekstijlen te beluisteren. De concerten worden georganiseerd door de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur ‘Riqq´.

Programma zomerconcerten 2015

Zondag 5 juli: Lavinia Meijer

Wie 'harp' zegt, zegt Lavinia Meijer. De met veel prijzen gelauwerde snaarkunstenares heeft het fascinerende instrument prominent op de kaart gezet. De afgelopen jaren was ze met enige regelmaat te gast bij televisieprogramma’s als De Wereld Draait Dooren Pauw en Witteman. Niet alleen het klassieke, maar zeker ook het moderne repertoire weet ze als geen ander uit te voeren. Ze speelt wereldwijd op allerlei podia en deze zondag in het groene theater van Middachten.

Zondag 12 juli:Pauni Trio

Pauni Trio wil met haar muziek harten veroveren. Dit doen de zangeressen met een ontwapenende presentatie. Daarbij worden zij begeleid door topmuzikanten. De zangeressen slaan graag nieuwe paden in door de samenwerking te zoeken met andere disciplines en muziekstijlen. In hun laatste programma Melk & Honing, combineren ze de Bulgaarse muziek met Nederlandstalige teksten. Het resultaat is een unieke combinatie van oost en west, oude teksten en nieuwe woorden.

Zondag 19 juli:Benjamin Herman

Benjamin Herman is een altsaxofonist in hart en nieren. Altijd strak in het pak en scherp aan het riet: Benjamin Herman is een van de opvallendste en meest uitmuntende Nederlandse saxofonisten van dit moment. Hij kreeg zijn eerste saxofoon op twaalfjarige leeftijd en op zijn dertiende was hij al aan het optreden in het professionele clubcircuit. Binnen een paar jaar speelde hij wereldwijd met verschillende groepen en initieerde hij zijn eigen projecten. Hij toont op het podium niet alleen zijn muzikaliteit, maar ontpopt zich ook als een ware entertainer. Een flinke dosis energie is gegarandeerd!

Zondag 26 juli: Janne Schra

Zangeres Janne Schra kennen we van de bands Room Eleven en Schradinova. Het succes bracht haar overal en bij iedereen. Zo trad ze op met artiesten als Kyteman en Solomon Burke. Ze miste iets en kreeg een duidelijke behoefte aan ruimte voor zichzelf, haar stem en haar muziek. Nu toert zij onder haar eigen naam en laat ze voor het eerst ècht van zich horen. Na het Montreal Jazz Festival, Carré en vele binnen -en buitenlandse podia treedt ze nu 2 maal 25 minuten op in de kasteeltuin van Middachten.

INFORMATIE :     www.middachten.nlwww.riqqrheden.nl of 026 4954998.

CONCERTEN:       Alle zondagen in juli om 11.30 uur. Tuin open vanaf 10.30 uur; kasteelrondleiding om 13.30 en 15.00 uur.

ENTREEPRIJS:      tuin en concert volw. € 12,50; kind € 5,00. toeslag kasteel resp.  € 3,00 en € 1,50. Digitale kaartverkoop voor concert via www.riqqrheden.nl.
Reserveren is helaas niet mogelijk. Het kasteel is, in tegenstelling tot de tuinen, helaas niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Kasteel en tuin zijn niet toegankelijk voor honden.

TE BEREIKEN:     Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.